Güvenlik Duvarı Firewall Nedir, Ne İşe Yarar Nasıl Çalışır?

Güvenlik Duvarı Firewall Nedir, Ne İşe Yarar Nasıl Çalışır?

Firewall bilgisayar sistemleri için üretilmiş olan güvenlik duvarı sistemlerine verilen isimdir. Firewall cihazları sayesinde bu yazılımların uygun donanımlarla birleştirilmesi ile üretilmesinden meydana gelmiş olan fiziksel ürünler olma özelliğine sahiptir. Firewall kelimesi Türkçeye güvenlik duvarı şeklinde çevrilmiştir.

Güvenlik duvarları yani Firewall sistemleri gelen, giden bütün ağ trafiklerini kontrol ederek birtakım filtrelerden geçirilip ağ trafiği içindeki zararlı eylemleri durdurmak için üretilmiştir. Böylece ağ güvenliğinin sağlanması da mümkün olur.

Güvenlik Duvarı Firewall Nedir, Ne İşe Yarar Nasıl Çalışır? Şirket içi ağ ya da ağlar üzerindeki cihaz ile bilgisayarların diğer ağlar üzerinden gelecek olan saldırılara karşı korunmasını sağlar. İç ve dış ağlar arasındaki ağ trafiklerinin belirli kurallara uygun bir şekilde denetleyen güvenlik mekanizmalarıdır. Fortinet, Sophos, WatchGuard markaları ile güvenliğinizi sağlayabilirsiniz.

Firewall Firmaları Hakkında Bilgiler

Temelde Firewall, network üzerinden kendisine gelen paketlerin ulaşması gerekli olan yerlere gidip gidemeyeceği ile ilgili kararlar verir. Güvenlik duvarı üzerinde belirtilen kurallara uymayan trafiği engelleme özelliği ile korumayı sağlayacaktır.

Firewall sistemleri donanım ve yazılım tabanlı olmak üzere iki şekildedir. Yazılım tabanlı olan Firewall uygulamaları çoğunlukla istemci ya da sunucular üzerindeki işletim sistemlerine kurulma özelliğine sahiptir. Donanım tabanlı olan Firewall cihazları, özel donanımlar üzerinden çalışma özelliğine sahiptir.

Günümüz teknolojisinde Firewall cihazları geliştirilerek komplike çözümler şeklinde sunulma özelliğine sahiptir. Birleşik Tehdit Yönetimi şeklinde isimlendirilen güvenlik cihazları son dönemlerde oldukça popüler güvenlik duvarları arasındadır. Firmamızdan bu sistemler ile alakalı detaylı bir şekilde bilgi alabilirsiniz.

Firewall Kurulumu Hakında Bilgiler

İnternet üzerinden bilgi trafiği bireysel veya kurumsal olarak yoğun bir şekilde kullanılabilir. En önemli iletişim ağları arasında yer alan internet kullanımlarının güvenliğinin sağlanması bakımından şirket verilerinin saklanması ve zararlı yazılımlardan korunması adına önlemler almak son derece önemlidir.

 Bu sebeple mutlaka önemli bilgilerin erişimlerinin engellenmesi adına Firewall güvenlik duvarı kullanımı gerekir. Birden çok şubeye sahip olan şirketler arasında online bağlantı, sağlık sektörü, eğitim kurumları ve özellikle sürekli internet tabanlı bir şekilde çalışan firmalar için güvenli erişimlerin devam etmesi son derece önemlidir.  Firma olarak Firewall cihaz satış ve destek hizmetleri sunmaktayız. Güvenli bir internet erişimine sahip olarak, bütün işlemlerin sanal saldırılara karşı korunması mümkündür. İnternet tabanlı çalışan kurumların zararlı yazılımlar, iç ağ kullanıcılarının önemli bilgilere ulaşma noktasında, bilgiye erişimin kısıtlanması için Firewall güvenlik duvarları en uygun yazılımlardır. Yalnızca dış saldırılara karşı değil bunun yanında ağ içinde bulunan kullanıcıların yetkilerinin belirlenmesi amacı ile de Firewall cihaz satış ve desteklerimizden faydalanabilirsiniz.

 Güvenli bir internet erişimi, iyi bir çalışma yanında tam kullanıcı denetimi adına sunmuş olduğumuz farklı çözümlerimizi inceleyebilirsiniz. Bilginin önemli olduğu günümüzde bilginin yönetilmesi ve korunması son derece önemli bir konudur. Zararlı yazılımlar, virüsler ve diğer yetkisiz girişlerin engellenmesi adına serverlar ve ağlar üzerinde kurulan Firewall güvenlik duvarlarını tercih etmeniz mümkündür.

Firewall Nedir Ne İşe Yarar?

Firewall kelimesi güvenlik duvarı anlamına gelen bir terimdir. Bilgi sistemleri ile üretilmiş olan güvenlik sistemi şeklinde de ifade edilebilir. Gelen, giden bütün ağların trafiğinin kontrol edilmesi ile belirli filtrelerden geçirilmesi sağlanır. Ağ trafiği içerisindeki zararlı olabilecek eylemlerin engellenmesi adına son derece önemlidir.

Temel açıdan Firewall ağ üzerinden kendisine gelen paketlerin önceden belirlenen kurallara uygun olarak ulaşması gereken yerlere gidip gidemeyeceğini belirleme özelliğine sahiptir. Belirlenen kurallara uymayan trafiğin engellenmesi ile koruma sağlama özelliği bulunur. Böylece ağ güvenliğinin sağlanması mümkün olur.

Güvenlik duvarları bulunan ağ içerisindeki güvenilmeyen ağlardan gelecek olan zararlı olan trafiğe karşı koruma özelliğine sahiptir. Üzerinde önceden belirlenen özel kuralları işleyerek network trafiğini denetler. Firewall belirlenen güvenlik duvarlarına karşı network trafiği tespit etmesi halinde ağın erişimine engel olacak, güvenli bir katman sağlayarak trafiği engelleyecektir.

Bu sistem temel olarak white list mantığı ile çalışmalarını sürdürür. Kullanılan servisler, portlar ya da işlemler için güvenli bir liste oluşturulur böylece izin verilmesi sağlanmış olur. Güvenli listede yer almayan trafiklerin ise bloklanması ve ağa erişimleri engellenir.

Firewall Olmazsa Ne Olur?

Güvenlik duvarı, erişimi olmayan internet kullanıcılarının internete bağlı oldukları özel ağlar ya da intranetlerle ara yüz oluşturmaması adına kullanılır. Bir ağ ya da bilgisayar ile internet gibi farklı ağ arasına güvenlik duvarı yerleştirilir. Bu şekilde bilgisayara ya da ağa gelen, giden ağ trafiklerinin kontrol edilmesi mümkün olur. Firewall kelimesi ağ ve bilgisayar sistemleri arasındaki güvenliği sağlama özelliğine sahip olan yazılım ve donanım sistemleridir. Firewall, giden ve gelen bütün ağ trafiklerini kontrol ederek cihazlara veya yazılımlara uygulanan zararlı saldırıları durdurmak ister. Siber güvenlik olgusu gün geçtikçe önemli bir konu haline gelmiştir. Özellikle son yıllarda fidye zararlısı saldırılar şirketler için büyük bela olmuştur. Hem global hem de kobiler bu saldırılardan etkilenerek zorlu zamanlar geçirirler. Eskiye göre günümüzde şirketler ağ güvenliğini ve bütünlüğünü korumak adına zor zamanlar geçirmektedir.

İnternet üzerindeki başınıza gelebilecek en korkutucu senaryolardan biri bilgisayarlarınızın bir başkasının eline geçmesi durumudur. Bu noktada yeni nesil saldırıların ve virüslerin bu amaçlara hizmet ettiğinin altını çizmek son derece önemlidir.

Firewall İle Neler Yapılabilir?

İnternet kullanımının hızlı bir şekilde arttığı günümüzde ağ güvenliğini tehdit eden saldırıların artması da kaçınılmazdır. Kurumsal Firewall çözümleri çalışmalarının gelişmesi ile beraber daha özellikli ve yetenekli olması sağlanmıştır.

Bir ağa veya başka bir ağdan gelecek olan yetkisiz erişim gibi girişimlerin engellenmesi adına tasarlanmış güvenlik duvarları ile yerel ağlarda bulunan kaynaklar ve verilerin diğer ağlar üzerinden gelecek olan saldırılardan korunması, iç ve dış ağlar arasındaki veri trafiği, belirlenen kurallara uygun bir şekilde denetlenir.

Sunmuş olduğumuz hizmetler sayesinde kurum içindeki özel ve şirket bilgileri bütün zararlı yazılımlardan rahatlıkla korunacaktır. Bu şekilde önemli verilerin koruma altına alınması sağlanmış olur.

Firewall Ayarları Nasıl Yapılır?

Kurumsal Firewall çözümleri güvenlik duvarı ile denetlenmek istenen makinelere ya da bilgisayar ağlarının denetlenmesi için kurulabilir. Yerel ağlar ile internet arasına yerleştirilebilen ve fiziksel bağlantıların sağlanmasına yardımcı olma özelliği olan güvenlik duvarı, yalnızca verilerin dış saldırılardan korunmasını sağlamakla kalmaz bunun yanında performansı artırma özelliği de bulunur.

Firmamızın sunmuş olduğu bu hizmet temel açıdan yönlendirici bir programla çalışan güvenlik duvarı, networkten gelen paketlerin gitmesi gerektiği yerlere gidip gitmemesi ile ilgili konularda kararlar verir.

En Uygun Firewall Fiyatları

Programla tanımlanan kurallara göre veri akışını sağlama özelliği bulunur. Firewall kullanıcılarının Proxy sunucusuna sahip olması veya Proxy ile uyumlu çalışması önemlidir. Firmamızdan en uygun Firewall fiyatları hakkında bilgi alabilirsiniz.

Firewall Türleri Nelerdir?

Firewall türleri temelde iki çeşittir. Bunlardan ilki yapılarına göre güvenlik duvarıdır. Bu da donanımsal ve yazılımsal Firewall olarak ikiye ayrılır. Diğeri ise mimarilerine göre güvenlik duvarlarıdır. Bunlar da melez, statik paket filtre, Proxy destekli, devre seviyesi, dinamik paket filtre güvenlik duvarları olarak beşe ayrılır.

Firewall İnternet Hızını Yavaşlatır mı?

Firewall internet üzerinden gelen ve internete giden kurum trafiklerini kontrol etmek özelliği ile internetin performanslı olmasını sağlar. Bu nedenle tek bir Firewall hem tüm ağı hem de ağdaki bütün cihazları korur. Bilgisayarda çalışmadığı için de sistem performansını ve hızını etkileme özelliği bulunmaz. Firmamızdan Firewall güvenlik duvarı ile alakalı daha detaylı bilgiler alabilirsiniz.